Θέμα: «Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Μαρώνειας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μαρώνειας, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δια ζώσης και διαδικτυακά, με σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022, βάσει της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. πρωτ. Φ11/154902/Δ7/30-11-2021.

Στα δια ζώσης προγράμματα οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κάθε τμήματος που επισκέπτεται το ΚΠΕ, μέχρι 25 μαθητές, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης της COVID-19 όπως αναφέρονται στις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 4187/Β-10.9.2021), με ευθύνη του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Ο τρόπος υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος – δια ζώσης ή διαδικτυακά – θα αποφασίζεται κατόπιν συνεννόησης με τους/τις εκπαιδευτικούς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υφίστανται στην περιοχή, καθώς και τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν την χρονική περίοδο που θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για εξ αποστάσεως προγράμματα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης webex και θα έχουν διάρκεια μέχρι δύο διδακτικές ώρες. Τα εξ’ αποστάσεως σχολικά προγράμματα του ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Π΄/θμιας & Δ΄/θμιας Εκπ/σης με τις τάξεις τους, που είναι προσαρμοσμένα στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα και προϋποθέτουν τη στενή συνεργασία του/της εκπαιδευτικού της κάθε σχολικής μονάδας.

Αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσής τους μέχρι την Τετάρτη 22/12/2021.

Η ημερομηνία υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μαρώνειας με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση,  επικοινωνήστε στο  25330 –  22596 και 6977054587 (Δάφνη Κυνδελέρου, Υπεύθυνη ΚΠΕ Μαρώνειας) και στο mail@kpe-maron.rod.sch.gr, info@kpemaronoias.gr.

 

  1. Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Μαρώνειας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2022 (εδώ)
  2. Αίτηση συμμετοχής Σχολικού Προγράμματος (Δια ζώσης & εξ’ αποστάσεως) (εδώ)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *