Θέμα: «Πρόσκληση συμμετοχής σε διήμερο σεμινάριο με θέμα τον Μαρωνίτη οίνο»

 

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του για το σχολικό έτος 2014-2015 και στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», Α.Π.7, που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμα:

«Ο Μαρωνίτης Οίνος»

Η αμπελουργική ζώνη της Μαρώνειας είναι από τις αρχαιότερες παγκοσμίως, όπως μαρτυρούν αναφορές του Ηροδότου αλλά και του Ομήρου. Σύμφωνα με τον μύθο, με αυτό το «γλυκό, άδολο θείο πιοτό», ο Οδυσσέας θα μεθούσε τον Κύκλωπα Πολύφημο και τυφλώνοντάς τον θα κέρδιζε την ελευθερία του.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης του ιστορικού αυτού οίνου, το ΚΠΕ Μαρώνειας διοργανώνει διήμερο σεμινάριο ενηλίκων, προκειμένου η τοπική κοινωνία να γνωρίσει την ιστορική και πολιτιστική αξία του, συνδέοντάς την με το σήμερα και συγκεκριμένα με τις σύγχρονες μεθόδους τρύγου και οινοποίησης, τοπικών οινοποιείων τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για την υλοποίηση του σεμιναρίου το ΚΠΕ Μαρώνειας θα συνεργαστεί με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, με το οινοποιείου «Κίκονες» και με τον Πολιτιστικό σύλλογο Ασκητών.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
• Η εισαγωγή στην διαδικασία παραγωγής του οίνου.
• Γνωριμία με τα κύρια χαρακτηριστικά του κρασιού
• Η γνώση της ιστορικής διαδρομής του Μαρωνίτη οίνου.
• Συνδυασμοί Ελληνικού κρασιού με τοπικές γεύσεις

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου «Κίκονες» και τους αμπελώνες του (περιοχή Μαρώνειας), στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Μαρώνειας(Ίμερος Ροδόπης) και στον οικισμό των Ασκητών Ροδόπης.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 40 άτομα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το ΚΠΕ Μαρώνειας θα καλύψει από το ΤΔΥ τη διαμονή και σίτιση των συμμετεχόντων.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 10:00 πμ στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μαρώνειας www.kpemaronias.gr
Για διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 25330 22596

Πρόγραμμα σεμιναρίου Mαρωνίτης οίνος

 

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έληξε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχής σας.

Για υποβολή αίτησης συμμετοχής πατήστε εδώ

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *