ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRUNDTVIG

 

To ΚΠΕ Μαρώνειας συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με τίτλο ” Walk Green-Stay Healthy” με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Ελλάδα-Πολωνία-Ισπανία-Τουρκία).Το πρόγραμμα επιβλέπεται από το ΙΚΥ.

1η Ευρωπαϊκή συνάντηση εργασίας 2-4 Δεκεμβρίου 2013: Ισπανία Canary Islands

1

14

10

1η Συνάντηση ομάδας επιμορφούμενων,  Αλεξανδρούπολη 5-2-2014

1η Δράση πεδίου με θέμα την Ιστορία-Πολιτισμός-Αρχιτεκτονική, Μαρώνεια 22-2-2014

DSC_0023
sinaxi2

2η Ευρωπαϊκή συνάντηση εργασίας 26-28 Μαρτίου 2014 Πολωνία Πολωνία Lotz

O
O
O

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG με τίτλο «Go Green – Stay healthy» στην Κωνσταντινούπολη.
O

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η ελληνική αποστολή, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG, που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο την πεζοπορία και επιμέρους θεματικούς άξονες, την ιστορία-πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την γαστρονομία. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, με συμμετοχή τεσσάρων εκπαιδευτικών φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων, από Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία και Ισπανία. Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από 15 μέλη, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ συνολικά συμμετείχαν 25 επιμορφούμενοι.
Η αστική πεζοπορία, περιελάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτιστικά αλλά και γαστρονομικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, γευσιγνωσία Οθωμανικής, Σύγχρονης αλλά και Πολίτικης κουζίνας, σε βραβευμένα εστιατόρια, προκειμένου οι επιμορφούμενοι να γνωρίζουν με όλες τις αισθήσεις τους στη γαστρονομική και πολιτισμική παράδοση και ιστορία της Ανατολής.
Η ομάδα εργασίας Grundtvig για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κα Έφη Δούπα, Κατερίνα Καζάκου, Νίκος Σαζακλίδης και Φωτεινή Μαρκίδου, ευχαριστούν θερμά όλη την ομάδα επιμορφούμενων για τη συνέπειά και συνεργασία τους.
Η τελευταία διακρατική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελλάδα.

O

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig: «Walk Green-Stay Healthy»

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig πάει Μαρώνεια…

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική φιλοξενία και την άρτια οργάνωση ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος (Δια Βίου Μάθησης) Grundtvig, που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας με τίτλο: «Walk Green – Stay Healthy» από 16 έως 18 Ιουνίου 2015.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν επιμορφούμενοι από την Ισπανία, Πολωνία και την Τουρκία, περιελάμβανε πεζοπορία στο Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6 και ανάβαση στην Αρχαία Ισμάρα, ξενάγηση από την Κα Δαλακούρα στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, επίσκεψη στην μοναδικής ομορφιάς παραλία της Μαραμαρίτσας, επίσκεψη στο αρχαιολογικό και εκκλησιαστικό μουσείο Κομοτηνής και φυσικά οινική και γαστρονομική ξενάγηση στην πολυπολιτισμική κουζίνα της Κομοτηνής.
Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας Κα Δούπα Μαρία Ευθυμία ευχαριστεί θερμά την Εφορία αρχαιοτήτων Ροδόπης για την άμεση ανταπόκριση και ιδιαίτερα την κυρία Δαλακούρα Νάγια για την υπέροχη ξενάγηση.

Η ομάδα εργασίας Grundtvig για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κα Έφη Δούπα, Κατερίνα Καζάκου, Νίκος Σαζακλίδης και Φωτεινή Μαρκίδου, ευχαριστούν θερμά όλη την ομάδα επιμορφούμενων για τη συνέπειά και συνεργασία τους.