Ημερίδα “Διατροφή: Υγεία και Περιβαλλοντική Ευαισθησία”

foods-carbon-footprint
Το ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων,διοργανώνει επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:

«Διατροφή: Υγεία και Περιβαλλοντική Ευαισθησία».

H καθημερινή διατροφή αποτελεί ζωτικής σημασίας διαδικασία για κάθε ζωντανό οργανισμό. Η τροφή, η γαστρονομική μας ταυτότητα , έχει πολύ μεγάλη πολιτιστική και συναισθηματική αξία για τον καθένα μας. Ο τρόπος που επιλέγουμε τι θα καταναλώσουμε, πως θα το παράγουμε και πως θα διαχειριστούμε τα απόβλητα των τροφίμων, έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ενδεικτικό αυτού, είναι το γεγονός ότι, η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία, είναι ανθρώπινες δραστηριότητες που ευθύνονται σε μεγαλύτερο βαθμό για την κατανάλωση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Στόχος της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ορθού τρόπου διατροφής, η ενημέρωση σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την διατροφική και περιβαλλοντική σημασία της εποχικότητας των ειδών.

[gview file=”https://www.kpemaronias.gr/wp-content/uploads/2016/11/Πρόγραμμα-Επιμορφωτικής-Εκδήλωσης.docx”]
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 έως 20:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής (Ελλή Παναγιώτη 6) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας &Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ροδόπης.
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 80 εκπαιδευτικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην ημερίδα, θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μαρώνειας www.kpemaronias.gr.
Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ πατήστε εδώ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *