ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Τριήμερο Σεμινάριο του ΚΠΕ Μαρώνειας στον Όλυμπο»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, που διοργανώθηκε στον Όλυμπου 16-18 Ιουνίου 2017 με τη συνδιοργάνωσητου ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας, με θέμα τα Ευρωπαϊκά ορειβατικά μονοπάτια Ε6&Ε4 και είχε τίτλο: «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό μονοπάτι Ε4 Όλυμπο», με τη συμμετοχή 55 εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε πεζοπορία από την βάση Γκορτσιά ως το Οροπέδιο των Μουσών σε υψόμετρο 2.630, ενώ αναβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις κορυφές Τούμπα (2801μ) και προφήτη Ηλία (2803).Παράλληλα με τις πεζοπορικές διαδρομές, διοργανώθηκαν εργαστήρια σχετικά με τον προσανατολισμό και τους κανόνες ασφαλούς πεζοπορίας, εισηγήσεις για την χλωρίδα και πανίδα, την γεωλογική αλλά και μυθολογική διάσταση του Ολύμπου, ως «Το βουνό των Θεών».
Σημειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σεμινάριο εκπαιδευτικών σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και μάλιστα στον Όλυμπο.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μαρώνειας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους που εργάσθηκαν για την επιτυχή και ασφαλή πραγματοποίηση του σεμιναρίου, τον οδηγό βουνού κύριο Παρούση Άκη, τους διασώστες της Ελληνικής ομάδας διάσωσης κυρίους Τζήκα Γεώργιο και Γάτα Αθανάσιο, τους διαχειριστές του καταφυγίου Πετρόστρουγκας και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *