« Πρόσκληση συμμετοχής σχολείων στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης με τίτλο “Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη” για το σχολικό έτος 2022-2023»

Το ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης με τίτλο: 

«Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη»

προσκαλεί σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ν. Ροδόπης, να συμμετέχουν στην υλοποίησή του για το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023.

Η Εκπαιδευτική Δράση «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» περιλαμβάνει φύτευση δέντρων από τις σχολικές μονάδες, κυρίως στις σχολικές αυλές αλλά και «υιοθέτηση» όλων των δέντρων της αυλής από τις μαθητικές ομάδες.  Αυτό προτείνεται να γίνει σε συνεργασία της σχολικής κοινότητας με το τοπικό Δασαρχείο, το Δήμο της περιοχής και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Η Δράση πλαισιώνεται  με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανάδειξη της σημασίας του πρασίνου στη ζωή μας και την ανάγκη προστασίας και αειφορικής διαχείρισής του. Σκοπός της είναι να γίνει πεδίο συνεργασίας και εκπαίδευσης με στόχο την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης μαθητών/τριών για την προστασία του πρασίνου στη βάση των αρχών της αειφορικής ανάπτυξης και στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η Δράση μπορεί να υλοποιηθεί ως κορμός ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ή ως Όμιλος με θεματικές που σχετίζονται με το πράσινο, τη διατήρηση και προστασία του καθώς και την κλιματικά αλλαγή.

Η υποστήριξη των σχολικών μονάδων, που θα συμμετέχουν, θα γίνει μέσω του ιστολογίου (blog) της Δράσης https://drasiyiothesiadedro.blogspot.com/, όπου υπάρχει αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί και συγκεντρωθεί για αυτόν τον σκοπό και συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό δίκτυο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τον σύνδεσμο https://forms.gle/3rsygxkbkcbZL4Db6

μέχρι και τις 20/11/2022.

Η εν λόγω Δράση συντονίζεται από τα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ποροΐων, Κιλκίς και Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και από την ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου ΠΕ, σε συνεργασία με μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ομάδα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ(και το ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Νέα-εικόνα-1.png

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *