ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Σας καλωσορίζουμε στη Δικτυακή Πύλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας.

Το ΚΠΕ Μαρώνειας ανήκει στο Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Από τη σχολική χρονιά 2011-12 λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Ο ρόλος μας είναι διττός, υλοποιώντας προγράμματα, σεμινάρια και δράσεις για την τυπκή εκπαίδευση αφ´ ενός και σεμινάρια, δράσεις και προγράμματα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των μελών της τοπικής κοινωνίας αφ´ ετέρου.

Λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 και φιλοδοξεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τα σεμινάρια και τις ημερίδες που υλοποιούνται από αυτό, όσο και με την ιστοσελίδα του και άλλες δραστηριότητες.

Στο ΚΠΕ Μαρώνειας υλοποιούνται 2 τριήμερα και 7 μονοήμερα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς με μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η απόκτηση από τους εκπαιδευτικούς των κατάλληλων εφοδίων που θα τους βοηθήσουν στην υλοποίηση προγραμμάτων με τους μαθητές τους στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης (για το δημοτικό) και των σχεδίων εργασίας (λυκειακές τάξεις).

Νέα εικόνα (5)

 

????????????????????????????????????