ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig”

Τρίτη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG με τίτλο «Go Green – Stay healthy» στην Κωνσταντινούπολη.

O

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η ελληνική αποστολή, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG, που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο την πεζοπορία και επιμέρους θεματικούς άξονες, την ιστορία-πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την γαστρονομία. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, με συμμετοχή τεσσάρων εκπαιδευτικών φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων, από Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία και Ισπανία. Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από 15 μέλη, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ συνολικά συμμετείχαν 25 επιμορφούμενοι.
Η αστική πεζοπορία, περιελάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτιστικά αλλά και γαστρονομικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, γευσιγνωσία Οθωμανικής, Σύγχρονης αλλά και Πολίτικης κουζίνας, σε βραβευμένα εστιατόρια, προκειμένου οι επιμορφούμενοι να γνωρίζουν με όλες τις αισθήσεις τους στη γαστρονομική και πολιτισμική παράδοση και ιστορία της Ανατολής.
Η ομάδα εργασίας Grundtvig για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κα Έφη Δούπα, Κατερίνα Καζάκου, Νίκος Σαζακλίδης και Φωτεινή Μαρκίδου, ευχαριστούν θερμά όλη την ομάδα επιμορφούμενων για τη συνέπειά και συνεργασία τους.
Η τελευταία διακρατική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελλάδα.

O

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *