“Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2022”

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Μαρώνειας στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2022 συνδιοργανώνει με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία εκπαιδευτική δράση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο:
                       “Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2022 στην Λίμνη Πτελέα,του Εθνικού Πάρκου της ΑΜΑΘ”
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Η δράση θα υλοποιηθεί στην Λίμνη Πτελέα του Εθνικού Πάρκου της ΑΜΑΘ, στη περιοχή Γλυφάδα 10:30-12:30 π.μ., με μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου Ξυλαγανής, με παρατήρηση πουλιών- Birdwatching και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της
Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.”

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *